Fulya Sarvan 1953 İstanbul doğumludur. Lisans derecesini 1975 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden almış; aynı yıl İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Yönetim-Organizasyon alanında doktora çalışmalarına başlamış ve uzman kadrosuyla görev almıştır. 1984'de doktora derecesini alarak aynı fakültede Yardımcı Doçent olarak görev yapmaya başlamış, 1990'da doçentlik unvanını almış ve 1996 Eylül'üne kadar İstanbul Üniversitesi'nde görev yapmaya devam etmiştir. İ.Ü. İşletme Fakültesi'nde görev yaptığı süre içinde, 1984-1995 yılları arasında İşletme İktisadı Enstitüsü İngilizce Uluslararası İşletmecilik İhtisas Programı'nın, 1986-1996 yılları arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak başlatılan Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi Yüksek Lisans ve Doktora Programları'nın kurucu akademik koordinatörlüğünü yürütmüştür. Bu görevleri süresince çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezinin danışmanlığını da gerçekleştirmiştir.
1996 Eylül ayında, ailevi nedenlerle Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne, kurucu öğretim üyelerine katılmak üzere naklen atanmıştır. 1997'de profesörlük unvanını almış, 1999'a kadar İşletme Bölüm Başkanı, 1999-2001 arası Hukuk Fakültesi Dekanı, 2001-2005 yılları arasında Sürekli Eğitim Merkezi (AKÜNSEM) kurucu müdürü, 2002 sonbaharından 2008 sonbaharına kadar 6 yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Dekanı olarak görev yapmış; 2016 yılının Ağustos'unda kendi isteği ile emekliye ayrılmıştır. Akdeniz Üniversitesi'nde görev yaptığı yıllar boyunca, 1998 yılı Kasım ayında 6. Ulusal İşletmecilik Kongresi'nin, 2002 yılında 10. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi ile 11. Dünya İşletmecilik Sempozyumu'nun, 2008 yılında Küreselleşme, Demokratikleşme ve Türkiye Uluslararası Sempozyumu'nun organizasyon başkanı olarak görev almıştır. Akdeniz İİBF Dergisinin kurucu editörü olmuş, bir AB ve bir TÜBİTAK projesinin yürütücüsü olarak başarıyla tamamlanmalarını sağlamış ve yönetim ve organizasyon alanında çok sayıda akademisyenin yetişmesine katkıda bulunmuştur.
Çeşitli dergilerde ve bildiri kitaplarında yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve bildirileri, çeviri kitaplarda bölümleri bulunmaktadır. Başlıca ilgi alanları, sağlıkta ve eğitimde kalite yönetimi, üniversitede stratejik planlama ve kalite güvencesi, iş kümelerinde rekabetçilik ve stratejik yönetim konularıdır.
Fulya Sarvan mesleki çalışmalarının yanısıra Antalya Kalite Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi, Antalya Caz Derneği ve Üniversite Sosyal Dayanışma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da üyesi olarak gönüllü çalışmalara katkıda bulunmuştur. 2008 yılından itibaren TÜKD Antalya Şubesi'nin Proje Komisyonu Başkanı olarak ‘Evde Barış, Okulda Barış Eğitim Projesi', ‘Çocuk Gelin Ayıbına Hayır Sempozyumu', Zeytinköy Kadın Emeği Eğitim Merkezi (BAKA) Projesi, 2017 Bina Roy Öğrenci Koçluğu ve Veli Güçlendirme Projesi, 2019 Ailemle Güçlüyüm Bina ROY projesi, Döşemealtı Kadın Çiftçi Akademisi, Antalya'da Eşitlikçi Medya Dili Projesi, 2023 Antalya Kadın Yoksulluğu Çalıştayı, Çocuk Hakları ve Refahı Projesi gibi çalışmalara öncülük yapmıştır. 22 Ocak 2022 tarihli genel kuruldan bu yana TÜKD Antalya Şubesi Başkanlığını yürütmektedir.
Ayrıca 2015 yılından bu yana TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu üyesidir.